Vabilo: Noč čarovnic na gradu Žužemberk 2018

Čarovnice se vračajo v Žužemberk! Pripravite se! Po dveh letih premora so se člani Društva Srednjeveški najemniki odločili, da bodo ponovno združili svoj prosti čas in dobro voljo ter skupaj s pomočjo prostovoljcev in sponzorjev organizirali že 3. Noč čarovnic na gradu Žužemberk. Več o tem, kaj vse so nam letos pripravili, si preberite v nadaljevanju.

Prireditev se bo začela ob 15.00 uri z otroškimi delavnicami, kjer si bodo otroci lahko izdelali netopirja, duhca, okostnjaka, čarovniški klobuk, bučo, pajka s pajkovo mrežo in čarovniška očala. Preizkusili se bodo lahko v metu kostanja v buče, podiranju pošasti z žogico in premagovanju laserskega poligona. Prvih 300 otrok, ki prejme letak in opravi vsaj 6 delavnic, prejme darilo. Kaj vse se skriva v vrečki presenečenja, naj za zdaj ostane skrivnost. Omenimo lahko le to, da se vsekakor splača potruditi.

Po zaključenih delavnicah sledi ob 17.30 uri iskanje skritega zaklada. Letos je zaklad še posebej velik in težak, zato ga je vredno poiskati. Skupaj z napovedovalcem bodo otroci iskali namige, ki jih bodo na koncu pripeljali do zaklada. Vse, kar bodo v njem našli, pa si bodo  razdelili med seboj.

Kot se za tovrsten dogodek spodobi, brez čaranja in čarobnih trikov seveda ne gre. Letos bo svojo predstavo imel ob 18.00 uri čarodej Sam Sebastian. Kaj vse bo pričaral, začaral in pripravil, pa naj ostane presenečenje.

Ključnega pomena so seveda tudi čarovnice, zato bo ob 19.00 uri na vrsti ples čarovnic, ki mu bo sledil izbor naj mask (otroška, odrasla in skupinska) ter najlepše izrezane buče*.

*Buče izrežite doma in jih prinesite s seboj.

 

Nastop, ki vas bo zagotovo navdušil sledi ob 19:30 uri. Takrat se bodo tako člani Društva Srednjeveški najemniki kot tudi drugi akterji poigrali z ognjem in ognjenimi rekviziti. Tudi tokrat so za vas pripravili zanimivo koreografijo, zato tega ognjenega »showa« preprosto ne smete zamuditi.

Skozi celotno prireditev boste lahko o svoji prihodnosti povprašali vedeževalko Tinkaro, si poslikali obraz pri Ani Šuštar Rebolj, poskusili čarobni napoj ali pa si v foto kotičku ustvarili nepozabno fotografijo. Poskrbljeno bo tudi za zabavo. Letos nas bosta zabavala člana DJ Dizel Team, ki obljubljata dobro glasbo in nepozaben žur.

Člani Društva Srednjeveški najemniki se iskreno zahvaljujejo vsem prostovoljcem, podjetjem in posameznikom, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni organizaciji in izpeljavi dogodka.

Se vidimo 31.10. od 15 ure dalje na gradu Žužemberk!