Štirinajsto romanje na Brezje - Suhokranjske novice
Štirinajsto romanje na Brezje, 16. 08. 2022

Tradicionalnega romanja iz Žužemberka na Brezje se je letos udeležilo dvanajst pohodnikov. Bilo je že štirinajsto. Dobrih sto kilometrov dolga pot je bila udeležencem dobro poznana, saj so jo prehodili že večkrat. Prvič pa sem se pohodnikom pridružil tudi jaz. Z nekaj žulji smo pot uspešno prehodili prav vsi. Ko bodo splahneli in se omehčale zakrčene mišice, bo na romanje ostal le še lep spomin.

Pohodniki smo se v četrtek dopoldne zbrali na Loki in po okusni malici, točno ob poldne, krenili na pot. Podvig, ki ga je tudi letos odlično organiziral Andrej Murn, so podprli številni sponzorji. Nekateri so nas s pijačo in prigrizkom obiskali celo med potjo. Vsem podpornikom se iskreno zahvaljujemo in priporočamo tudi v naprej.

Naše romanje na Brezje je vsako leto bolj odmevno. Letos so nas že med potjo spremljali na televiziji Golica. Ujela nas je tudi kamera POP TV, zanimanje za romanje pa so izkazali tudi pri Slovenskih novicah in pri Dolenjskem listu.

Foto: pohodniki in spremljevalci
Rok Zupančič

 Se strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja