Spoj glasbe in čipke

V torek, 16. avgusta 2022, smo na Dvoru prisluhnili koncertu imenovanemu Spoj glasbe in čipke. V prelepi dvorani Železolivarskega muzeja in galerije Dvor so nastopili izbrani člani KUD Glasbene muze iz oddelka Glasbene šole Žužemberk, ter gosti iz Glasbene šole Jakoba Gallusa iz Stične.

Uvodoma so nastopili prav slednji. Jurka Zoroja na flavti, Branko Brezavšček na violini ter pianistka Maja Tajnšek. Prav slednja pa je tudi profesorica klavirja suhokranjskim otrokom ter idejna vodja tokratnega koncerta.

Sledil je nastop treh domačink: Neža Legan, Anarisa Barle in Aja Amalija Pečar. Vsaka se je predstavila s ciklom skladb, slišali smo od sonat do etüd ter popularnih pesmi. Na koncu pa smo bili s strani uvodnega tria počaščeni še s skladbami za duo (violina/klavir ali flavta/klavir) in trio.

Bil je prav simpatični večer. Otroci so ponovno dokazali, da se nam za kulturo v naših koncih ni za bati. Potrebno je le veliko vztrajnosti in vaje. Poslušalci smo jim z močnim aplavzom pokazali, da si želimo, da na tej poti vztrajajo, nas glasbeno podučujejo in nas še dolgo razveseljujejo.

Besedilo: Tjaša Primc
Foto: Jadranka Meglen