Štiriindvajsetič na Plešivico

V soboto, 17. junija je Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk izvedlo tradicionalni pohod iz Žužemberka na Plešivico.

Pohoda se je udeležilo 24 udeležencev. Ob članih združenja in občanov Žužemberka so se pohoda udeležili tudi predstavniki OZSČ Krško in Bela krajina. Vmesni postanek je bil pri družini Mencin. Na Plešivici je udeležence, ki so to želeli, čakalo še streljanje z malokalibrsko puško. Dvaintrideset strelcev in strelk je pokazalo dobro strelsko usposobljenost. Nekateri so kljub temu, da so prvič streljali, osvojili pokal ali medaljo.

Po okrepčilu z golažem je sledila razglasitev rezultatov. Priznanja sta podelila župan Jože Papež in predsednik OZSČ Novo mesto Vasko Maraš. Najboljši mladinci so bili Tim Jarca (46/50), Ana Kokalj (32/50) in Vesna Kokalj (28/50). Najboljša strelka je bila tako kot lani Jasna Fric (45/50). Druga je bil Fani Maraš (39/50). Tretja pa Mihaela Laknar (38/50), ki je četrto Martino Turk (38/50) premagala zaradi zadetka v desetko. Med strelci je letos bil najboljši Jožef Jaklič (47/50). Sledila sta Franc Jarc in Toni jalovec, oba s po 46 krogi.

Ob lepem pohodu ter odličnem vremenu se organizatorji zahvaljujemo Konjerejskemu društvu, Lovski družini in občini Žužemberk, brez katerih programa nebi mogli izvesti.

Besedilo: Vasko Maraš
Foto: Silvo Turk