Tradicionalno srečanje prostovoljcev RK Gornja Radgona in RK Novo mesto

Na sončno soboto, 3. junija 2023, so Rdeči Križ Novo mesto gostili prijatelje prostovoljce iz Gornje Radgone, že na 26. tradicionalnem srečanju, takrat  v občini Žužemberk.

Goste so sprejeli župan Občina Žužemberk Jože Papež, predsednica rdeči križ Novo mesto Danica Novak in predsednica KORK Dvor Marija Legan.

Zbranim gostom so predstavili lepote Suhe krajine. V Železo livarni na Dvoru so si ogledali muzej železarstva in Galerijo likovne kolonije,  se zapeljali na Cvibelj in si ogledali cerkve sv. Mohorja in Fortunata, ter spomenik NOB. Sprehodili so se tudi po mogočnem žužemberškem gradu. Na žužemberški Loki se je popoldne druščini pridružilo še  sto  prostovoljcev iz novomeškega Rdečega križa. Zanimiv kulturni program so pripravili učenci Osnovne šole Žužemberk, organizatorice so pripravile tudi srečelov, izvedle so meritve krvnega tlaka in telesne sestave, ter tekmovanje v zabavnih igrah, kjer so prisotni tekmovali za privlačne nagrade.

Prisrčne zahvale za prijetno in zabavno druženje so bile namenjene vsem organizatorjem tega srečanja, še posebej KORK Žužemberk pri Šmihelu.

Tradicionalno srečanje prostovoljcev OZ RK Gornja Radgona in RK Novo mesto se vsako leto udeleži veliko število prostovoljcev, ki s svojim prostovoljnim in humanitarnimi dejanji potrjujejo srčnost in plemenitost. Namen teh tradicionalnih srečanj je medsebojna delitev izkušenj in pridobivanja motivacije za delo tudi v bodoče.

Jadranka Meglen