Sobotna delovna akcija na Svetem Petru - Suhokranjske novice
Sobotna delovna akcija na Svetem Petru, 11. 05. 2016

zavetisceSvPeter (5)Zavetišče na Svetem Petru že nekaj časa nudi udoben počitek nedeljskim pohodnikom. Glavna dela na koči so končana, manjka še zaključek in ureditev okolice. Kadarkoli ob koncu tedna vas zasrbijo pete in se odločite za obisk te vedno bolj obiskane naše planinske točke, lahko vidite peščico delovnih fantov, ki se trudijo dokončati ta lepi objekt. V soboto smo napravili lesene ograje pred vhodom, na balkonu spredaj in zadaj. Položili smo hrastove stopnice, ki vodijo v nadstropje, dokončali odtoke odpadne vode in dotoke pitne vode iz štirne v objekt, elektrikarji pa so ožičili ves objekt pa tudi paviljon. Razsvetljava bo na vseh nivojih. Koča ne bo več Petra, ampak Zavetišče sv. Peter. Tudi prav. Dela se bližajo koncu, bliža pa se tudi uradna otvoritev. O tem se že nekaj šušlja in to je znak, da organizatorji mislijo resno.

Želim, da bo na dan otvoritve sončno in toplo, da bo tam veliko ljubiteljev planin, narave in pohodov po naši lepi domovini. Hvala vsem donatorjem in ljudem pridnih rok. V slogi je moč in tega nam ne more nihče vzeti!

Miran iz BorštaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja