So vaši objekti prenesli današnji potres? - Suhokranjske novice
So vaši objekti prenesli današnji potres?, 29. 12. 2020

Občina Žužemberk poziva občane k previdnosti po današnjem rušilnem potresu v zgolj 100 kilometrov oddaljenem hrvaškem mestu Petrinja.

Današnji potres z magnitudo 6,4 je močno prizadel širše območje hrvaške Petrinje. Po poročanju Agencije Republike Slovenije za okolje je bilo žarišče 39 km J od Zagreba, potresni sunek pa je bil zaznan tudi na celotnem območju Slovenije. Preventivno je bila zaustavljena celo jedrska elektrarna Krško.

Občina Žužemberk je od žarišča oddaljena zgolj 100 km. Zaradi visoke magnitude so lahko poškodbe nastale tudi na objektih na našem območju. Pozivamo vas, da pozorno spremljate predvsem starejše stavbe, dimnike in druge potresno bolj ogrožene objekte. Bodimo previdni.

 

Medtem Komunala Novo mesto obvešča vse njihove uporabnike, da je zaradi povišane motnosti vodnih virov, ki se je pojavila kot posledica potresa, potrebno vodo pred uporabo prekuhati. Velja tudi za občino Žužemberk.

 

 Osnovni podatki
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Vsebina

Vsebine je toliko, kolikor jo prispevate bralci. Vsak prispevek je objavljen, če le ne vzpodbuja sovraštva. K pisanju člankov si vabljen/a tudi ti.