Slavnostna otvoritev ceste skozi Boršt

Ob zaključevanju projekta Oskrba s pitno vodo Suha krajina dobivajo novo podobo tudi naše ceste. Tako je bila rekonstruirana tudi cesta skozi Boršt, ki jo je župan g. Jože Papež skupaj z ministrom dr. Iztokom Puričem, izvajalcem del g. Dragom Muhičem ter domačinom g. Francem Štravs predal namenu.

Župan je z velikim veseljem pozdravil številno množico občanov, ki so se zbrali kljub slabemu vremenu. “Z obnovo ceste smo odlašali, da smo lahko zagotovili sredstva za celovito rekonstrukcijo in ne samo krpanje poškodovanih delov”, je dejal. Hkrati se je opravičil tudi za povečan promet, ki ga lokalni prebivalci pričakujejo ob bližajoči se popolni zapori državne ceste Dvor – Soteska in prosil za razumevanje. Častno besedo je prevzel minister za razvoj in evropsko kohezijo dr. Iztok Purič. Prijazno je nagovoril zbrane in povedal, da se rad vrača v Žužemberk. Obljubil je pomoč županu pri dokončanju vodovoda in pričetek rekonstrukcije Auerspergove železarne na Dvoru. Kratko razlago o poteku del je dodal tudi direktor GPI Tehnika, g. Drago Muhič ter pohvali tako bivšega kot zdajšnjega župana za pogum pri uresničevanju takšnega projekta, kot je suhokranjski vodovod.

Otvoritev je spremljal kulturni program, ki ga je povezovala Lili Hrovat. Z ubranim petjem so dogodek popestrili vokalna skupina Dvorjani ter harmonikašica Valentina, blagoslov pa je podelil domači župnik. Za prigrizek na cesti so poskrbele kmečke žene, župan pa je nato vse skupaj povabil na pogostitev na posestvo Sončni gozd na Selih.

podžupan
Foto: Jadranka in podžupan