Popolna zapora ceste Dvor - Soteska - Suhokranjske novice
Popolna zapora ceste Dvor – Soteska, 24. 09. 2019

Spoštovani,

obveščamo vas, da se bo zaradi izgradnje vodovoda zapora državne ceste Žužemberk – Novo mesto, na odseku Dvor – Drenje, pričela v petek 27. 9. 2019 ob 7.00 uri zjutraj in bo trajala do 10. 10. 2019 do 15. ure. Obvozi so dovoljeni po lokalnih cestah.

V primeru predčasno zaključenih gradbenih del se bo zapora primerno skrajšala oziroma podaljšala, v kolikor dela na zadevnem odseku ne bodo opravljena do 14. 10. 2019 do 12. ure.

Napovedana cestna zapora sodi v okvir izgradnje suhokrajnskega vodovoda (Projekt Oskrba s pitno vodo Suhe krajine), ki je v zaključni fazi. Odsek oziroma povezava Dvor – Drenje je zadnji in hkrati najzahtevnejši del vodovoda, ki zahteva pri sami izgradnji še posebno skrb za varno izgradnjo. Čeprav se vodovod gradi že od leta 2014, je bila izgradnja omenjenega odseka predvidena kot zadnja. Ob načrtovanju posega se je odpiralo več možnosti za zagotovitev varnosti na državni cesti med Dvorom in Sotesko, vendar pa nobena od mogočih rešitev ni varnejša od popolne zapore ceste, ki je v danem primeru najbolj optimalna, saj ne bo ogrozila nobenega človeškega življenja. Izvajalci se bodo potrudili, da bodo zadevno traso čimprej izkopali in tako končali z deli v najkrajšem možnem času. Na občini se zavedamo nevšečnosti, ki bodo povzročene uporabnikom ceste, vendar pa prosimo za razumevanje, saj je ukrepanje s popolno zaporo edino možno in najvarnejše ravnanje, do katerega je moralo priti.

S spoštovanjem.

Občina Žužemberk

Dirkekcija za infrastrukturoPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja