Šestnajstič na tromeji

Neugodne vremenske razmere so tradicionalno že 16. srečanje planincev, krajanov in županov na tromeji občin Dolenjske Toplice, Kočevje in Žužemberk zamaknile iz začetka skoraj na konec septembra. Tudi v nedeljo, 24. septembra 2017, je neugodna napoved nekatere odvrnila od vzpona na najvišji vrh Suhe krajine, 888 metrov visok Sveti Peter. Kljub temu se je zbralo lepo število pohodnikov iz vseh treh občin, ki smo skupaj z županoma letošnje gostiteljice občine Dolenjske Toplice in občine Žužemberk ter podžupanoma občine Kočevje, preživeli prijetno nedeljsko popoldne.

Vsi trije predstavniki občin so izpostavili vrednote tovrstnega druženja in obljubili, da jih bodo še naprej vzpodbujali in podpirali. Podžupan občine Kočevje kot naslednje gostiteljice srečanja je zbrane že povabil na prihodnje druženje na tromeji. Predsednika planinskih društev Krka Novo mesto in Kočevje sta poudarila, da so planinci veseli vsake vzpodbude njihovemu delu in akcijam, s katerimi skušajo ohranjati zdrav duh v zdravem telesu. Tokrat so se povabilu na srečanje na tromeji še posebej številčno odzvali kočevski planinci z obljubo, da bo tudi v prihodnje tako. Udeležba dolenjskih planincev je bila nekoliko manjša predvsem zaradi več akcij, ki so potekale skozi celotni teden mobilnosti.

V relativno hladnem jesenskem dnevu je bil okusen in topel golaž več kot dobrodošlo okrepčilo, oblaki pa so na srečo zadrževali dežne kaplje, da smo lahko pokramljali zunaj, ustvarjali nova poznanstva in kovali načrte za prihodnja druženja v društvu in v Suhi krajini. Že prihodnjo soboto se z v organizaciji PD Krka povzpnemo na Debelo peč, v nedeljo pa se boo družili na pohodu iz Žužemberka do Močil. Vabljeni.

 

Valerija Vidmar

Foto: Miran Jenko