Romantični koncert na žužemberškem gradu - Suhokranjske novice
Romantični koncert na žužemberškem gradu, 30. 07. 2022

V nedeljo, 10.7. se je na žužemberškem gradu v sklopu Trških dni odvil prav poseben  večer, in sicer Romantični grajski koncert, na katerem so nastopili izbrani učenci KUD Glasbene muze, GŠ Žužemberk in GŠ Jakob Gallus Stična. Koncert in celoten dogodek je nastal na pobudo mentorice  vseh nastopajočih, profesorice in pianistke Maje Tajnšek, ki prek svoje glasbene šole v sklopu društva KUD Glasbene muze v Žužemberku deluje že 7 let. V tem času so njeni učenci dosegli že kar nekaj visokih nagrad na mednarodnih tekmovanjih ter sodelovali na številnih prireditvah v kraju in izven.

Na grajskem dvorišču so tokrat nastopili Oto Glavan, Neža Legan, Anarisa Barle, Aja Amalija Pečar, Nuša in Peter Golob, Nuša Berlič, Ema Oblak, Zalka Podmenik na klavirju ter Bor Peterlin Šimec in Tina Novak na kljunasti flavti. Prav vsi so pokazali visok nivo znanja, na kar je v svojem nagovoru ob koncu večera še posebej opozoril tudi gospod župan Jože Papež in ganjen dejal, da takega kulturnega dogodka v Žužemberku še ni bilo. Povedal je, da si želi in verjame, da se naslednje leto podoben koncert znova izvede. Največja posebnost dogodka pa je bil pravi koncertni klavir, katerega so za dogodek izposodili, pripeljali in uredili v Japan piano centru iz Ljubljane, s čimer je bil tako koncertni klavir prvič v kraju. Za najem so prispevali starši nastopajočih skupaj z mentorico, pomagali pa so tudi pri Japan piano centru. Po nastopu učencev je sledil še krajši koncertni del flavtistke mag. art. Jurke Zoroja in pianistke spec. Maje Tajnšek, ki sta z deli Bacha, Mozarta, Glucka in Faureja zaokrožili večer.

Pri realizaciji so pomagali TD Suha Krajina, g. Vlado Kostevc , povezovalka programa ga. Lili Hrovat, ga. Pečar, družina Ožbalt Glavan , ga. Legan, ga. Kastelic in še nekaj posameznikov. Za čudovite fotografije je poskrbel g. podžupan Rok Zupančič.

Maja TajnšekSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja