Roboti zasedli OŠ Žužemberk - Suhokranjske novice
Roboti zasedli OŠ Žužemberk, 07. 01. 2019

V soboto, 5. 1. 2019, je v osnovni šoli Žužemberk potekalo regijsko kvalifikacijsko tekmovanje mednarodnega multidisciplinarnega programa First LEGO League. Izobraževalno-raziskovalni program FLL motivira mlade za raziskovanje, približuje znanost in jih uči reševanja problemov, hkrati pa spodbuja radovednost, ustvarjalnost, inovativnost in druge življenjsko pomembne veščine.

Na tekmovanju se je s svojimi robotki in projektnim delom udeležilo 19 ekip, med katerimi je bila tudi domača ekipa Drzni robotki, pod mentorstvom Helene Smrke in Aljaža Štruclja. Ekipe so morale “naučiti” robota opraviti predpisane misije, komisiji predstaviti izbrano vesoljsko problematiko, pogovarjati se o vrednotah in predstaviti tehnično izvedbo programiranja robota. Žužemberški Drzni robotki so zasedli odlično 6. mesto, žal pa za las zgrešili neposredno uvrstitev v finale.

Zbrane je pozdravila ravnateljica ga. Mira Kovač, župan g. Jože Papež in ustanoviteljica ter direktorica zavoda Super Glavce ga. Natalija Premužič. Otvoritveni program je z ubranim petjem spremljal tudi šolski pevski zbor pod vodstvom gdč. Nine Zajec.

Rok Z., foto: Aljaž Š.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja