Gostovanje KD DVOR na Božično - novoletnem koncertu v Žužemberku - Suhokranjske novice
Gostovanje KD DVOR na Božično – novoletnem koncertu v Žužemberku, 07. 01. 2019

V soboto, 5. 1. 2019, je bil v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Žužemberku božično – novoletni koncert v organizaciji pevskih zborov župnije Žužemberk.

Člani MePZ Dvor ob Krki smo se z veseljem odzvali povabilu in nastopili kot gostje večera. Predstavili smo se pesmimi Čujte, čujte, vsi ljudje, Zvezde žarijo in El Nacimiento. Pri zadnji pesmi je solističen del zapela Tjaša Primc. Skupaj z MePZ Žužemberk smo zapeli še dve pesmi Pastirci, kam hitite in Eno samo željo. Ob koncu koncerta smo združeni pevski zbori zapeli tradicionalni Sveta noč in Glej, zvezdice božje. Vzdušje je bilo res fantastično. Vsi nastopajoči smo uživali, saj so nas poslušalci, ki jih je bilo polna cerkev, nagradili z močnimi aplavzi.

Po koncertu so domači pevci poslušalce pred cerkvijo pogostili  s pecivom in kuhanim vinom in z njimi malo poklepetali. Vsi pevci smo bili povabljeni v dvorano na prigrizek in skupno druženje, kjer poleg hrane in pijače seveda ni manjkalo petje. Čestitke pevskim zborom župnije Žužemberk za res kvaliteten in dobro organiziran koncert in še enkrat iskrena hvala za povabilo.

Besedilo: Miroslava Hrovat, članica KD Dvor

Foto: Jadranka MeglenPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja