Revija odraslih cerkvenih pevskih zborov dekanije Žužemberk - Suhokranjske novice
Revija odraslih cerkvenih pevskih zborov dekanije Žužemberk, 09. 04. 2019

V nedeljo, 7. 4. 2019, je v župnijski cerkvi Svetega Jurija v Dobrniču potekala revija odraslih cerkvenih pevskih zborov dekanije Žužemberk. Predstavili so se cerkveni pevski zbori iz Zagradca, Ambrusa, Krke in Žužemberka. Člani KD Dvor, sekcija Mešani pevski zbor Dvor ob Krki smo skupaj z MePZ Žužemberk nastopili kot združeni pevski zbor. Pod vodstvom zborovodkinje Nine Zajec in ob spremljavi organista Žige Jernejčiča smo se predstavili s pesmima Zemlja in nebo žaluje skladatelja Hugolina Sattnerja in Dasi v prah pogrezam se globoko skladatelja Alojzija Mava. Na koncu smo združeni zbori zapeli še pesmi Večerja zadnja skladatelja Josipa Levičnika in Gledam te zveličar mili Alojzija Mava.

Dekan Franc Vidmar se je v kratkem nagovoru vsem zahvalil za sodelovanje in zborovodjem podelil pisne zahvale z upanjem, da petje po naših cerkvah še dolgo ne bo zamrlo. Po reviji so domačini vse nastopajoče pogostili v KD Dobrnič, kjer smo se vsi pevci še malo zadržali in čas izkoristili za skupno druženje in petje.

Miroslava Hrovat, članica KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja