Resnično čudni časi!

Ali imate že občutek, da prihaja veseli, praznični december? Da se bliža obisk treh dobrih mož, ki vsako leto obdarijo pridne in tudi tiste malo manj? Se že raznežite ob poslušanju božičnih pesmi?

Ta december je in bo resnično drugačen kot v prejšnjih letih. Megleni dnevi niso nič vzpodbudni, pravzaprav turobni. Novice o korona virusu po radiu in televiziji so slabe. Strah se širi med nami, ljudje izolirani …  

Morda je trenutno komu resnično težko, mogoče kdo obupuje… Ampak vse v življenju mine, tudi ti čudni časi bodo. In ko bodo minili bomo močnejši, ker smo vse to zmogli. Bomo hvaležni, ker bomo vedeli kaj je za nas resnično pomembno in kaj si želimo.

Pri anketi so z mano sodelovale osebe, z različnimi poklici oz. različnimi statusi. Zanimal me je njihov pogled na trenutno situacijo. S sogovorniki sem se pogovarjala, varnostnim ukrepom primerno, torej preko družbenih omrežij in jih povprašala, kako se spopadajo s temi čudnimi, corona časi in kaj pričakujejo od »veselega decembra.« Pa poglejmo kaj so odgovorili:

 

Lucija Kužnik, študentka tik pred diplomo

V teh čudnih časih je tudi za nas študente zelo težko. Spremenil se je način študija, ki sedaj poteka na daljavo. Ta je samo alternativa učenja, vendar je nivo znanja, ki ga prejmemo veliko slabši kljub trudu vseh profesorjev.

 

Katja Jenkoledipl. med. sestra v patronažnem zdravstvenem varstvu

Življenje, ki ga preživljamo v času epidemije se je vsem drastično spremenilo.

Tudi sama opažam velike spremembe pri mojem načinu življenja. Delam kot patronažna medicinska sestra v naši Suhi krajini. Med enim od obiskov mi je občan povedal stavek, ki mi je dal misliti. Rekel je: “Preživel sem 2. svetovno vojno, vendar ne vem, če bom preživel to, kar se dogaja sedaj. Med vojno smo ljudje stopili skupaj, sedaj pa bežimo eden pred drugim.”

 

Samo Ban, podjetnik

Kot podjetnika me najbolj jezi, ko vsakodnevno poslušam izjave in komentarje: ”Saj bo država poskrbela za vas!” Nihče ne skrbi in ne bo poskrbel, sami se moramo znajti!

 

Verica Gliha, upokojenka

V zadnjem času me najbolj skrbi za naše zdravje. Veliko razmišljam o tem. Kako se bo situacija s korono virusom v prihodnje razvila? Ali bomo situacijo uspeli obvladati? Skrbi me tudi, kako bo z mano. Se bom izognila tej bolezni? Kako bo s službami?

 

Adrijana Pečar Rezelj, lastnica lokala

Če lahko svetujem: poglejte spletno stran »Slovenski podjetniški sklad«, kjer so Covid razpisi. Morda vam bo v pomoč »Slovenska poslovna točka« in najdete rešitev, da ne zapirate dejavnosti, zaradi razmer za katere niste sami krivi.

 

Več  si lahko preberete v naslednji številki Suhokranjke poti. 

Za Suhokranjske poti Jadranka Meglen