Prvošolčki prvič preskočili šolski prag OŠ Žužemberk - Suhokranjske novice
Prvošolčki prvič preskočili šolski prag OŠ Žužemberk, 27. 09. 2022

V četrtek, 1. 9. 2022, so se pred spodnjim vhodom v OŠ Žužemberk zbrali vedoželjni prvošolčki v spremstvu svojih staršev. Ob prihodu jih je najprej pozdravila gospa ravnateljica, učenci 3. razreda pa so jim zapeli šolsko himno. Sledil je prav poseben vstop v hram učenosti. Nekateri so se prav športno pognali čez prvo oviro in z nasmehom na obrazu vstopili v stavbo znanja.

Po uvodnem spoznavanju nas je že čakala prva šolska malica. Po malici pa so učenci lahko raziskali svojo novo učilnico in se že malo poigrali. Kot se za posebne dogodke spodobi, smo dan smo zaključili s torto, nato pa so  na vratih učence že čakali ponosni starši.

Vstop otroka v šolo predstavlja prelomnico za vso družino. S tem se začne novo obdobje, z veliko večjo odgovornostjo, tako za otroke, kot za starše. Naloga nas odraslih pa je, da skupaj z otroki ponovno raziskujemo čudeže, ki jih prinašata radovednost in vedoželjnost.

Lepe stvari ustvarjajmo skupaj; s svojimi mislimi, dobro voljo in s srcem.

Vsem 21 prvošolčkom želim uspešno, radostno in izzivov polno šolsko leto.

Zapisala: Katarina Vrhovec, prof.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja