Dan slovenskega športa v 1. razredu - Suhokranjske novice
Dan slovenskega športa v 1. razredu, 27. 09. 2022

V petek,  23. 9. 2022, smo  Slovenci že tretjič praznovali državni praznik Dan slovenskega športa. Olimpijski komite Slovenije si s praznikom prizadeva povečati zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti ter s tem nagovoriti tudi vse tiste, ki se s športom ne ukvarjajo. Dan slovenskega športa naj bi tako spodbujal vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje.

Praznik smo obeležili tudi na naši šoli. Sončni petek je bil kot nalašč za prvi športni dan. Učenci od 1. do 3. razreda smo se z avtobusom odpravili do Šentvida pri Stični in tam začeli z našim jesenskim pohodom. Pot na Gradišče ni bila pretežka, ves čas sta nas spremljala sonce in dobra volja. Učenci so komaj čakali prvi postanek, kjer so se okrepčali z malico iz nahrbtnika in posladkali s sladkarijami.  Na vrhu pri Lavričevi koči nas je pričakal čudovit razgled na Ivančno Gorico. V dolino smo se vrnili utrujeni ampak ponosni, da smo zmogli pot.

Učenci so uživali v hoji v naravi in druženju s sošolci.

Zapisala in fotografirala: Katarina Vrhovec, prof.

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja