Prostovoljke KORKa Žužemberk, Dvor in Šmihel ponovno dobrodelne

V torek, 22. marca 2022, so se pridne prostovoljke KORK-a Žužemberk zbrale v stavbi bivše Iskre, kjer so pakirale živila, ki so prišla iz sklada Evropske unije. Tudi takrat jim je priskočila na pomoč Občina, katera je poskrbela, da so se živila pripeljala iz OZRK Novo mesto v Žužemberk. Sestavljale so pakete, ki vsebujejo moko, špagete, makarone, grah, fižol, paradižnik in mleko. Krajevna organizacija Rdečega križa Žužemberk pokriva kar 25 vasi in za vse vasi so prostovoljke pakete skrbno pripravile. Pakete bodo dobili najbolj ranljivi in šibki krajani v občini Žužemberk. Teh je, na žalost, vsako leto več.

Pri pakiranju jih je prijetno presenetil tudi župan Občine Žužemberk, Jože Papež, ki je izkoristil priložnost in jih pohvalil za požrtvovalno delo.

Paketi se bodo v kratkem raznesli po vaseh, do domov prejemnikov, kateri so jih vsakič zelo veseli.

Istočasno so se zbrale tudi prostovoljke KORK Dvor in KORK Šmihel, ki so ravno tako poskrbele, da so pakete prejeli vsi, ki jih potrebujejo.

Besedilo: Jadranka Meglen
Fota: Alenka Sajovec

Zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino

Humanitarna pomoč v Občini Žužemberk se zbira v Žužemberku, na naslovu Grajski trg 26 – dostop iz ulice Vrti ob sredah, od 14.00 do 17.00 ure. Več na www.zuzemberk.si