Prihaja Slovenska olimpijska bakla - Suhokranjske novice
Prihaja Slovenska olimpijska bakla, 30. 05. 2021

V ponedeljek, 31. maja 2021, v Žužemberk prihaja Slovenska olimpijska bakla. Projekt Slovenska bakla, čigar organizatorja sta Olimpijski komite Slovenije in Združenje športnih zvez že nekaj dni potuje po Sloveniji, tokrat pa prihaja tudi na Dolenjsko. Prihod in sprejem vozila z baklo je predviden ob 15. uri pri osnovni šoli Žužemberk. Sledil bo tek trojk učencev do podružnice Dvor. Tam bodo baklo prevzeli člani ŠD Fužina Dvor in jo ponesli do Jame, kjer bodo pot nadaljevali člani športnega društva Stavča vas. V Stavči vasi bodo baklo prevzeli odbojkarji OK Žužemberk, ki jo bodo tik pred prihodom v Žužemberk predali članom ŠD Loka, preko mostu do loke jo bodo ponesli upokojenci Šole zdravja, sekcije Žužemberk.

Ob prihodu na cilj – na Loki – bo potekala kratka osrednja slovesnost s predstavitvijo projekta, pozdravom župana Jožeta Papeža in olimpijca, hokejista Marcela Rodmana, udeleženca Olimpijskih iger v Sočiju 2014, ki je bil tudi nekdanji kapetan hokejske reprezentance.

 

RZ

 

 

 Se strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja