Pričakovani zastoj pri prevzemanju odpadnih nagrobnih sveč - Suhokranjske novice
Pričakovani zastoj pri prevzemanju odpadnih nagrobnih sveč, 24. 12. 2020

Komunala Novo mesto že vse od polletja letošnjega leta zaznava zastoj pri prevzemanju odpadnih nagrobnih sveč (ONS). Težave se še dodatno stopnjujejo z začetkom izvajanja t.i. interventnega ukrepa, ko so se začele odstranjevati nakopičene zaloge iz preteklih obdobij, kar pa je povzročilo skoraj popolno zaustavitev rednih odvozov. Po prvo novembrskih praznikih je bil tako odobren le en prevzem sveč za celotno območje delovanja komunale, skladišče v zbirnem centru pa je napolnjeno do roba zmogljivosti. Posledično bodo tudi v mesecu decembru odvozi iz pokopališč omejeni.

Žal bomo vsi morali sprejeti dejstvo, da v letošnjem letu zagotovo ne bomo dobili potrditev naročila odvoza, obstaja tudi velika verjetnost, da bo prvi odvoz šele nekje v drugi polovici meseca januarja prihodnje leto. Vemo pa, da se ONS praktično na vseh pokopališčih že kopičijo okoli zabojnikov.

Občina Žužemberk je že pozvala skrbnika pokopališč, da nastavi dodatne vreče, kamor lahko začasno odlagate ONS.

Vse občane pozivamo, da zmanjšate uporabo nagrobnih sveč in se v spomin na pokojne poslužujete bolj ekoloških alternativ. Hvala za razumevanje.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja