Prenovljen Vrh pri Križu - Suhokranjske novice
Prenovljen Vrh pri Križu, 06. 11. 2022

Pred kratkim so se tudi v vasi Vrh pri Križu razveselili nekaj novih posodobitev s strani občine Žužemberk. Dobili so javno razsvetljavo in nov asfalt, vaščani pa so izdelali še ekološki otok in avtobusno postajo. Slovesno odprtje novih pridobitev je bilo v soboto, 5. novembra. Občina Žužemberk je za investicijo odštela približno 90 tisoč evrov, nekaj vgrajenega materiala pa je doniral tudi izvajalec – Eltim d.o.o..

V nagovoru je župan Jože Papež dejal, da moramo biti razvoja deležni vsi. “Dobro opremljena infrastruktura je predpogoj, da lahko pri nas živimo varno in prijetno. Krajani Vrha pri Križu se z današnjim dnem lahko pohvalite z obnovljeno cesto in javno razsvetljavo, avtobusnim postajališčem ter ekološkim otokom.” Številne občane je nagovorila tudi poslanka državne zbora dr. Vida Čadonič Špelič. Povedala je, da se v Žužemberk rada vrača in se v državnem zboru vedno prizadeva za prošnje dolenjskih občin.

Program je povezovala Lili Hrovat. Slovesnost sta s harmoniko popestrila Jan Pirc in Ludvik Pečjak, v imenu domačinov pa je spregovoril in se zahvalil tudi Anej Maver. Da bo cesta varna, je blagoslov podelil žužemberški dekan Franc Vidmar. Župan se je vsem vaščanom s predstavnikom Sebastjanom Blatnikom na koncu tudi zahvalil. Po končanem uradnem delu pa je sledila pogostitev, za kar so zaslužne gospodinje z Vrha.

RZ

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja