Praznik potic v Žužemberk - Suhokranjske novice
Praznik potic v Žužemberk, 11. 11. 2022

V Žužemberku smo že osmič pripravili društveno razstavo in ocenjevanje potic.

53 potic iz različnih krajev, različnih okusov, so prinesli na ocenjevanje v petek, 4. novembra.

Ocenjevali sta dve komisiji. Prva pod vodstvom Valerije Poreber, druga Betke Vrščaj. Potice so bile lepih oblik. Še vedno prevladuje orehova z rozini ali brez. Sledijo kokosova, medena, rožičeva, lešnikova, bučna, pehtranova, čemaževa, Podpeška s suhim sadjem, sladka in slana ocvirkova, korenčkova, … . Prispela je tudi potica s tremi okusi. Tudi ocene so bile temu primerne, saj je kar

27 potic prejelo zlato, 21 srebrno in 3 bronasto priznanje. Samo 2 potici sta dobili zahvalo. Mnenje predsednice komisije Valerije Poreber je bilo, da so potice kakovostne, okusne in lepo oblikovane. Šest potic so ocenili z vsemi možnimi točkami. S kar tremi poticami, z zlatimi priznanji, se lahko pohvali Anica Šuštar. Priznanje za zaporedna tri zlata priznanja na državnem nivoju pa je prejela Majda Hrovat.

Zaključno prireditev v nedeljo, je vodila in povezovala Mojca Oberstar. Program so obogatili pevci Društva vinogradnikov Suha krajina, pod vodstvom Alojza Kužnika. Z veseljem smo prisluhnili pesmim iz njihovega bogatega repertoarja. Spodbudne besede je, kot vedno, dodala predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule in župan Jože Papež.

Mi se zahvaljujemo donatorjem: podjetju KGN d.o.o. iz Dvora, podjetju KEKO-OPREMA d.o.o.,

podjetju FS d.o.o., podjetju STELEM d.o.o. iz Žužemberka in Zadružni zvezi Slovenije, ki so z donacijo omogočili prireditev.

Z veseljem smo poiskusili različne okuse potic, se srečali s starimi prijatelji in pridobili nove.

Članice društva kmečkih žena Suha krajina-Žužemberk smo ponosne, da nam je že osmič uspelo pripraviti, se srečati in se poveseliti, ob sladkem dogodku v domačem kraju.

Napisala Milena Iskra
foto: RZ

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja