Pregled dogodkov in plan društva kmečkih žena Suha krajina za leto 2023

Zbrali smo se na občnem zboru kjer smo ocenili kaj je bilo realizirano v preteklem letu in kaj si želimo letos. Občni zbor Društva kmečkih žena Suha krajina-Žužemberk  je vodila Brigita Lavrič.

Predsednica Tadeja Lavrič je podala poročilo in v njem vrsto dejavnosti, ki smo jih opravili posamezno, na različnih področjih; od pogostitev v domači občini, kot tudi v Ljubljani. Sodelovali smo  s sorodnimi društvi iz drugih občin, se pomerili v ocenjevanju pletenic, kruha, jabolčnega zavitka, potice, poprtnika, šunke v testu. Prisluhnili smo predavanjema o zdravju, se učili novih spretnosti v kuhinji. Na strokovnih ekskurzijah v Velenju in v Olimju, smo spoznali kraje in ljudi. Pridobili smo nova znanja in dodatnega zagona za ustvarjanje. Udeležili smo se sprejema v predsedniški palači, pri predsedniku RS Borutu Pahorju, kamor smo podarili slovensko potico. Tudi na fizično kondicijo nismo pozabili, saj smo se povzpeli na suhokranjski vrh sv. Peter. Ob koncu leta smo se pomerili v bovlingu, v Galaksiji Trebnje.

Občnega zbora se je udeležil župan Jože Papež. Povedal je, da je vesel ker imamo pester program, dajemo zgled, spodbujamo mlade in promoviramo občino. Članica nadzornega odbora je pohvalila delo predsednice in blagajničarke.

Tudi plan za letošnje leto je pester zato smo si že zavihali rokave.

Milena Iskra