Predstavitev traktorjev na kmetiji Kastelic - Suhokranjske novice
Predstavitev traktorjev na kmetiji Kastelic, 04. 07. 2016

traktorjiKastelic (24)V nedeljo, 3. julija, je na kmetiji Kastelic v Dešeči vasi potekala predstavitev traktorjev znamk John Deere in traktorskih priključkov Pőttinger. Kljub dežju se je na prizorišču zbrala velika množica ljudi iz bližnje in daljne okolice ter več kot deset traktorjev z različnimi priključki.

Traktorje je predstavljal predstavnik kmetijske zadruge Sloga, ki je hkrati zastopnik podjetja John Deere za Slovenijo. Njegove besede je z opisi priključkov Pöttinger dopolnjeval predstavnik podjetja Zupan trade. Sledila je demonstracija košnje trave, obračanje, grabljenje, na koncu pa tudi baliranje in pobiranje z nakladalko. Predstavljen je bil tudi dolomitni apnenec iz peskokopa Kepa, ki razkisa tla in ohranja rodovitnost.

Po demonstraciji je sledila zabava z domačim ansamblom Urok, za žejne in lačne obiskovalce pa so skrbeli gasilci prostovoljnega društva Šmihel.

Foto: Mitja Z.

Besedilo: Rok Z.

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja