Predsednik vlade Republike Slovenija obiskal Žužemberk - Suhokranjske novice
Predsednik vlade Republike Slovenija obiskal Žužemberk, 13. 11. 2021

V petek, 12. oktobra je v okviru delovnih obiskov Jugovzhodne Slovenije Žužemberk obiskal predsednik vlade Janez Janša. Ogledal si je mednarodno uspešno podjetje KEKO oprema ter se pogovoril z županom Jožetom Papežem. Predsednica društva kmečkih žena Suha krajina mu je ob slovesu podarila potico.

Člani vlade so se najprej sestali na delovnem posvetu v Ribnici, nato pa so po ločenih programih obiskali posamezen kraje regije. Predsednik vlade in ministri ter ministrice so se srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji, obisk pa so zaključili na javni tribuni o razvoju Jugovzhodne regije. Potekala je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

Glavna tema v pogovorih z županom je bila vodo-oskrba ter nekaj drugih pomembnih infrastrukturnih projektov, z vodstvom podjetja KEKO oprema pa o vpetosti podjetja na globalne trge in pomenu ustrezno izobražene delovne sile.

RZ
foto: Vlada RS

 

 Se strinjate s pogoji PCT?

View Results

Loading ... Loading ...

Prihajajoči dogodki

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja