Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič na spominski slovesnosti pri spomeniku NOB na Cviblju - Suhokranjske novice
Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič na spominski slovesnosti pri spomeniku NOB na Cviblju, 24. 10. 2021

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič se je v okviru 1. novembra, dneva spomina na mrtve, z nagovorom in polaganjem venca udeležil spominske slovesnosti pri spomeniku Narodnoosvobodilnega boja na Cviblju pri Žužemberku. Dogodek je potekal v soboto, 23. 10. 2021, ob 11. uri pri spomeniku NOB na Cviblju pri Žužemberku.

Predsednik Državnega zbora je med drugim dejal:

“Današnji dan se še posebej poklanjamo spominu več kot dva tisoč padlih partizanov, aktivistov OF, internirancev in drugih borcev slovenske narodnoosvobodilne vojske, ki počivajo v tej največji grobnici na Slovenskem iz časa 2. svetovne vojne. Opominjajo nas, kako visoko ceno smo kot narod plačali za svobodo in mir, ali bolje povedano, kako visoko ceno so oni nesebično plačali za to, da bi tudi mi lahko živeli svobodno življenje.”

Besedilo: spletna stran DZ RS
Foto: RZSe strinjate s pogoji PCT?

View Results

Loading ... Loading ...

Prihajajoči dogodki

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja