Pisno priznanje občine Žužemberk mešanemu pevskemu zboru Dvor ob Krki

Zbor je bil ustanovljen leta 1999. Sestavljamo ga pevke in pevci iz Dvora in okolice. V letih delovanja se je med nami zamenjalo kar nekaj članov in naše število se je stalno spreminjalo. Trenutno zbor šteje 20 članov. Radi pojemo in med sabo se tudi zelo dobro razumemo. Postali smo pravi prijatelji. Radi se družimo na vajah in ob različnih priložnostih v prostem času. S petjem popestrimo različne dogodke, prireditve, srečanja.

V 20-letni zgodovini smo zamenjali nekaj zborovodij, trenutno je naš zborovodja Jernej Fabijan. Vsako leto se udeležimo območne revije odraslih pevskih zasedb. Za uspešno delo smo prejeli veliko pohval, plaket in priznanj. Leta 2017 smo se uvrstili na regijsko srečanje, ki pa se ga na žalost nismo mogli udeležiti. Na regijskem srečanju odraslih pevskih zasedb na Vrhniki smo leta 2004 osvojili srebrno plaketo. Istega leta, 2004, smo prejeli tudi Srebrni grb Občine Žužemberk.

Letos obeležujemo 20-letnico delovanja in veseli smo, da smo za naše dolgoletno delo prejeli Pisno priznanje Občine Žužemberk. V času praznika Občine Žužemberk smo nastopili na uradni otvoritvi novega Vrtca Sonček v Žužemberku in na slavnostni seji in podelitvi priznanj na grajskem dvorišču žužemberskega gradu.

Vsako priznanje in pohvala sta za nas obveza do poslušalcev. Samo s trudom in vztrajnostjo pridejo rezultati in uspehi, za katere se bomo še naprej trudili. Želimo si še veliko uspešnih nastopov.

V našo sredo pa vedno radi sprejmemo nove pevce, saj se mora zbor kar naprej obnavljati. Pridite vsi, ki radi pojete, veseli vas bomo.

Besedilo: Miroslava Hrovat, članica KD Dvor, Sekcija MePZ Dvor ob Krki

Foto: Jadranka Meglen