Obeta se jubilejni turnir

9bick (116)V soboto smo se člani športnega društva Stavča vas zbrali na rednem občnem zboru, kjer smo predstavili aktivnosti društva, pregledali finančno stanje ter sestavili nov plan dela. Ključna točka občnega zbora so bile volitve organov društva, ki so z nekaj novimi člani ostali nespremenjeni.

Tudi tokrat je za nami aktivno leto. Zimske dneve smo si popestrili z rekreacijo v telovadnici na Dvoru, prve pomladne dni pa izkoristili za čiščenje parcele ob Krki. Nadaljevali smo z urejanjem dostopne poti in izdelavo poligona za balinanje. V začetku poletja smo kupili dodatnih 25 ton mivke in nato organizirali 9. Bič’k volley. Športni program smo si razširili z opremo za tenis na mivki in ročni nogomet. Odšli smo tudi na spust z raftom od Zagradca do Stavče vasi in se udeležili med-društvenega turnirja v organizaciji ŠD Krajna. Zaradi slabega vremena je bila na našem kopališču mirna kopalna sezona. Vreme nam je onemogočilo tudi organizacijo nogometnega turnirja.

Plan tekočega leta je ponovno ambiciozen. Pred nami je organizacija jubilejnega, 10. Bič’k volley-a, zato bomo vso energijo in čim več sredstev usmerili prav v to. Do poletja želimo opraviti le nujna vzdrževalna dela na kopališču, drugim in manj pomembnim planom pa se bomo posvetili šele po turnirju. Mogoče se nam na Krki obetajo celo prve suhokranjske igre brez meja!

Rok Z.