Najstarejša občanka - Suhokranjske novice
Najstarejša občanka, 09. 12. 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVsako leto se število starejših veča. Starejša kot sto let pa je Marija Bradač edina v občini Žužemberk.

Marija Bradač doma iz Trebče vasi je 1. decembra dopolnila 103 leta. Čeprav je bilo življenje težko, je še relativno zdrava in bistrega uma. Pogovor z njo pa je prijeten in zgodovinsko zanimiv.

Marijo smo člani društva upokojencev Dvor in krajevnega  odbora rdečega križa Dvor, obiskali v domu starejših, v Dravljah pri Ljubljani, kjer zanjo zgledno skrbi. Sobo v prvem nadstropju deli s sostanovalko in se dobro razumeta. Čeprav ima nekoliko domotožja je vesela, saj jo hčerka redno obiskuje, ker  stanuje v neposredni bližini doma. Obiskujejo pa jo tudi sinova, številčni vnuki in pravnuki. V programu društva upokojencev imamo zapisano, da starejše člane društva  obiščemo vsaj enkrat letno, oziroma pred novim letom. Ker  ima Bradačeva rojstni dan v decembru, smo  jo tokrat obiskali teden po tem in ji voščili za rojstni dan in ji zaželeli veliko zdravja v prihajajočem letu.

Dušan Mikec

*

**

***

****

Želiš prejeti obvestila o novih prispevkih kar v svoj elektronski poštni nabiralnik? Na desni strani se nahaja obrazec, kjer se lahko naročiš in tako prvi/a izveš kaj je novega v Suhi krajini.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja