Najstarejša občanka

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVsako leto se število starejših veča. Starejša kot sto let pa je Marija Bradač edina v občini Žužemberk.

Marija Bradač doma iz Trebče vasi je 1. decembra dopolnila 103 leta. Čeprav je bilo življenje težko, je še relativno zdrava in bistrega uma. Pogovor z njo pa je prijeten in zgodovinsko zanimiv.

Marijo smo člani društva upokojencev Dvor in krajevnega  odbora rdečega križa Dvor, obiskali v domu starejših, v Dravljah pri Ljubljani, kjer zanjo zgledno skrbi. Sobo v prvem nadstropju deli s sostanovalko in se dobro razumeta. Čeprav ima nekoliko domotožja je vesela, saj jo hčerka redno obiskuje, ker  stanuje v neposredni bližini doma. Obiskujejo pa jo tudi sinova, številčni vnuki in pravnuki. V programu društva upokojencev imamo zapisano, da starejše člane društva  obiščemo vsaj enkrat letno, oziroma pred novim letom. Ker  ima Bradačeva rojstni dan v decembru, smo  jo tokrat obiskali teden po tem in ji voščili za rojstni dan in ji zaželeli veliko zdravja v prihajajočem letu.

Dušan Mikec

*

**

***

****

Želiš prejeti obvestila o novih prispevkih kar v svoj elektronski poštni nabiralnik? Na desni strani se nahaja obrazec, kjer se lahko naročiš in tako prvi/a izveš kaj je novega v Suhi krajini.