Krvodajalska akcija v Žužemberku zopet uspešna

V četrtek, 23. 7. 2020 je v OŠ Žužemberk potekala tradicionalna krvodajalska akcija, ki smo jo v OZRK Novo mesto organizirali v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino Ljubljana.

Odziv je bil kljub dopustniškemu mesecu dober, saj je prišlo kar 70 krvodajalcev, od tega sta dva darovala prvič. Akcija je potekala po prilagojenem načinu, saj so se krvodajalci predhodno po telefonu pogovorili o zdravstvenem stanju in dogovorili za uro prihoda. Na vhodu je bila triažna točka, kjer so si krvodajalci razkužili roke, prostovoljka pa jim je izmerila temperaturo in jim dala zaščitno masko. 

Tudi tokrat se je izkazalo, da imajo nekatera podjetja posluh za krvodajalstvo, saj se akcij udeležuje kar nekaj sodelavcev, prišel je tudi župan s svojimi sodelavci, ki so že dolgoletni krvodajalci. Za malico so tudi tokrat poskrbeli v šolski kuhinji, prostovoljke pa so jo postregle krvodajalcem. 


Hvala vsem, ki ste se nam pridružili danes in tudi tistim, ki jim je mar za druge ljudi skozi vse leto. Želimo vam lepe počitniške dni in ostanite zdravi.

Mateja Šlajkovec
Foto: OZRKS NM