Konjeniške igre Plešivica 2022

25.6.2022 je konjerejsko društvo Suha krajina na svoji parceli na Plešivici pripravilo konjeniške igre. Zaradi pandemije, ki je kar dve leti paralizirala ali delno onemogočala druženje, je letos ponovno organizirano več konjeniških iger. Pripravljene so bile proge za spretnostno jahanje za odrasle in otroke do 14. leta starosti, tekmovanje v snemanju suhokranjskega venčka, tekmovanje dvovpreg ter vleki goli – hlodov v paru. Za najmlajše je poskrbela naša Tatjana Jarc z animacijami pri svoji mizi.

Igre so se pričele po 12. uri. Udeležba je bila sicer skromna zato upamo, da so bili udeleženci zadovoljni z izvedbo. Proge so bile skrbno pripravljene. Tokrat smo bili deležni obiska iz sorodnih društev, Višnja gora, Krka, Gombišče, Bele krajine, nekaj individualnih konjenikov, pa tudi nekaj konjenikov celo iz Sostrega pri Ljubljani. Letos smo zaradi bolj tekoče izvedbe in zaradi želja nekaterih konjenikov igre organizirali tako, da so po vsaki disciplini bili tudi podeljeni pokali za prva tri mesta. Ker sta bila v naši družbi na Plešivici tudi žužemberški župan Jože Papež in podžupan Rok Zupančič, smo župana zaprosili, da je podelil nekaj pokalov.

V disciplini spretnostno jahanje odrasli je 3.mesto zasedel Nejc Kralj, 2. mesto Jure Skubic in 1.mesto Tinkara Šubelj. V disciplini spretnostno jahanje otroci do 14. leta je 3. mesto zasedel Anže bradač, 2. mesto Jernej Glavan,1. mesto Maruša Šenica. V disciplini snemanje suhokranjskega venčka je 3. mesto zasedel Nejc kralj, 2. mesto Jože Gorše in 1. mesto Nastja Gorše. V disciplini dvovprege je 3. mesto zasedel Milan Žgajnar, 2. mesto Aleš Bradač in 1. mesto Jure Skubec. V disciplini vleka goli je 3. mesto zasedel Miha Skubec, 2. mesto Anže Bradač in 1. mesto Jure Skubec.

Vsak prijavljeni tekmovalec je dobil tudi bon za topel obrok, pristojbina za posamično disciplino je bila 15 € za več disciplin pa 30. Po končanem tekmovanju je sledilo druženje ob kapljici in hrani, ki so jo konjerejci pripravili v ta namen. Tokrat so bile igre dobro sinhronizirane, da je bilo dovolj časa tudi za pot domov. Vsem prisotnim se zahvaljujemo za udeležbo in jih pričakujemo tudi naslednje leto na konjeniških igrah. Program povezoval Jole Andrijanić.

Jole