KARATE ŠOLA za vsakogar, PARA KARATE (osebe s posebnimi potrebami) in TAI CHI za SPROŠČANJE

Žužemberk, Vavta vas, Prevole

VADBA KARATEJA ZA OTROKE, MLADOSTNIKE IN STAREJŠE je namenjen vsem, ki želijo razgibati telo, se počutiti bolj sproščeno in izboljšati splošno psihofizično pripravljenost, koordinacijo, preciznost, hitrost in moč. Osvojeni osnovni položaji, elementi, blokade, udarci, brce in tudi meti, se združujejo v zaporedja dvajsetih in več gibov, ki si sledijo v točno določenem zaporedje in smer izvajanja. Služijo za izboljšanje koordinacije in reševanje enostavnih in težjih prostorskih problemov, namenjeni pa so tudi vrlinam, da se v prostoru lažje znajdemo in postanemo pozornejši na vse kar se dogaja v okolici. V njih se skriva strategija samoobrambnih elementov, ki so uporabni v primeru reševanja kritičnih situacij, v katerih se lahko znajdemo, v vsakdanjem življenju. Vadba, ob redni vadbi, pozitivno vpliva na splošno psihofizično pripravljenost, pozitivno samopodobo, samozavest, ter izboljšuje delovanje vseh vitalnih funkcij v telesu. (slik KRATE OTROCI)

PARA KARATE je tudi na svetovnem nivoju, že uveljavljen sistem poučevanja za osebe s posebnimi potrebami. Vadba je namenjena vsem, ne glede na zdravstvene težave, ki se je lahko udeležijo otroci ali odrasli z MOTNJO V DUŠEVNEM RAZVOJU, GIBALNO OVIRANI, tudi osebe ki uporabljajo HODULJE ali INVALIDSKE VOZIČKE, vadijo pa tudi tisti, ki jih ovirajo MOTNJE SLUHA ali VIDA. Metodični postopki vadbe, na osnovi RDEČE in MODRE ZAPESTNICE, vsem vadečim omogočajo uspešno osvajanje osnovnih prvin gibanja, kasneje pa tudi reševanje zapletenejših kombinacij gibanja in prostorskih problemov. Udeleženci z redno vadbo in gibanjem, znanstveno dokazano  (slika PARA KARATE, dva učenca z medaljami)

TAI CHI CHUAN kitajsko veščino sproščanja in umirjenih gibov, vadimo v Žužemberku, kmalu pa bomo PREDSTAVITEV IZVEDLI TUDI V PREVOLAH. Gibanje je za človeško telo skoraj tako pomembno kot hrana in pijača. Umirjen, osredotočen ritem gibanja POZITIVNO VPLIVA NA POČUTJE, POSPEŠUJE REHABILITACIJO PO POŠKODBAH in VADEČIM NUDI VELIKO ZADOVOLJSTVA. Zavedanje samega sebe, in umirjen um, telo polnita z vitalno energijo. Nekaterim prija hitrost, drugim umirjen, osredotočen, kot sapica božajoč gib. Ljudje smo si različni, tako, da od matere narave lahko vsak na svoj način uživamo njen vir energije, ki nam ga ponuja. Tišina gozda, jutranji sončni vzhod ali pomarančno žareč zahod so nam dobro znani energetski viri, ki napajajo naše »računalnike«. S pomočjo gibanja ta izkoristek lahko še stopnjujemo …… (slika TAI CHI)

Za INFORMACIJE lahko pokličete na številko 041 688 120 ali obiščite spletno strani https://www.kimon.si/. VABLJENI!

Bojan Marinček,
mojster karateja 6. dan
Trener karateja II., šport invalidov II.