Izšle so Suhe zgodbe

Suhe zgodbe je projekt suhokranjskega glasbenika in avtorja Mateja Kocjančiča, ki je v širšem slovenskem prostoru znan večinoma kot avtor besedil za narodnozabavno glasbo. Kdor ga pozna bolj podrobno, pa bo vedel, da je tudi basist in kitarist, ter avtor melodij. V začetku leta je Matej prijavil zgoščenko Suhe zgodbe na razpis Združenja SAZAS za spodbujanje kulturne raznolikosti in bil izbran. Na zgoščenki je mogoče slišati kopico suhokranjskih glasbenikov, ki prepevajo Matejeva besedila in v nekaj primerih tudi melodije. Avtor pravi, da na zgoščenki ne priznava žanrskih delitev, saj je uspel združiti zelo različne glasbene sloge, ki jih je sestavil v zanimivo celoto, ki temelji na zgodbah. Šest skladb je posnetih povsem na novo, osem pa jih je bilo v preteklosti že izdanih v okviru drugih projektov.

Skozi svoje glasilke in instrumente vam bodo suhe zgodbe povedali: Dušan Sadar, Ansambel Urok, Tjaša Primc in Jernej Fabijan, Larisa Simonovič, Skupina Victory, Polona Hrovat in Diamanti, Rok Muhič in Novi spomini, Darja Štravs Tisu, Renata Novak, Franc Može in Ansambel Poljub.

Ob izidu je Matej Kocjančič povedal: »Suhe zgodbe so v meni nastajale 30 let. Zavedam se privilegija, ki ga imam, ker vam jih lahko povem. Nastale so zaradi poslušalcev in ne bi jih moglo biti brez izjemnih izvajalcev. Hvala vsem, ki me skozi leta mojega ustvarjanja spremljate na moji poti in ki poslušate moje zgodbe. V čast mi je. Hvala tudi vsem, ki ste projekt podprli in vsem, ki si boste vzeli čas ter mu prisluhnili. Vesel sem, da sem po dolgih letih ustvarjanja, lahko v šopek zvezal nekaj suhokranjskih.«

Suhe zgodbe so na voljo tudi na Youtube. Prijetno poslušanje.