Izlet dvorskih upokojencev v Zreče - Suhokranjske novice
Izlet dvorskih upokojencev v Zreče, 11. 07. 2022

Člani in članice DU Dvor smo se 15.6.2022 z avtobusom odpravili na izlet na Roglo in Zreče z okolico. Izleta smo se še posebej razveselili , saj smo  bili zadnji dve leti zaradi epidemije prikrajšani za marsikatero druženje.

Na izletu smo spoznavali kulturno dediščino in zanimivosti naše lepe Slovenije. Odpeljali smo se na Roglo in se po Poti med krošnjami povzpeli na 37 m visok stolp, kar je bilo nekaj posebnega, saj je pot potekala med krošnjami. Vodička nam je zanimivo razlagala med sprehodom, pa vse do vrha stolpa.

Nato smo se odpeljali v Zreče, kjer nas je pričakal župnik v cerkvi Sv. Egidija, ki je drugačna od drugih. Starinska cerkev je združena z moderno cerkvijo. Seznanil nas je z zgodovino cerkve. Zapeli smo pesem o Mariji, se mu  zahvalili s skromnim darilom kot se za Dolenjce spodobi  in nadaljevali pot.

Prišel je čas za kosilo v gostišču ULIPI v Zečah.  Dobro smo se okrepčali in nadaljevali pot v Žičko kartuzijo, nekdanji samostan kartuzijanskega reda, nekoč dom belih menihov, danes pa mesto za sprostitev, razne koncerte, poroke in razstave. Z vodičko smo se odpravili  po kartuziji in si nazadnje ogledali še lekarno. Tu smo poskusili šilce grenčic in si lahko kupili zeliščne čaje ter grenčice.

Po zaključku programa, ki smo ga imeli, smo se navdušeni z obilo novih doživetij in novih spoznanj vračali domov. Bilo je lepo smo si rekli in se vidimo na ponovnem krajšem izletu po planu v mesecu septembru.

Tekst: Marija Ban
Foto: Anica KmetSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja