Dvorski upokojenci na pohodu - Suhokranjske novice
Dvorski upokojenci na pohodu, 13. 05. 2019

Preteklo sredo smo se spet podali na pot, kar po “klasični transverzali”. Torej z Dvora skozi Sadinjo vas, Trebčo vas, preko Zafare, mimo Žužemberka in po mostu čez Krko v Stavčo vas, zaključimo pa v hramu.

Deseterica nas je kar strumno koračila, malo postrani nas je pogledala morda kakšna, ki je hitela sadit na njivo, ampak mi smo to opravili že prejšnji dan. Opazovali smo lepo urejena dvorišča v Mačkovcu in Sadinji vasi, nove polne drvarnice, novogradnje, pa modrovali, da se bo od slane ožgan krompir obrasel. Zašli smo na domače dvorišče Jarčevih nad Trebčo vasjo , včasih se je reklo pri Štepčevih in daleč naokrog je bil znan
njihov češnjev sadovnjak. Prijazna zakonca sta poklepetala in nam ponudila domače žganje.

Še par pohodnic smo srečali in se mimo novih hiš spustili do Krke in naprej. Seveda je pogovor enako pomemben kot hoja, lepo se je družiti.

Zora MožePrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja