Etno banda Poseben gušt

V petek, 15. februarja 2019, smo pod okriljem KD Dvor v Železolivarskem muzeju in galeriji Dvor prisluhnili Etno bandi Poseben Gušt. Zasedba izvaja izključno dela primorskega kantavtorja, igralca in dramatika Iztoka Mlakarja. Polna dvorana in razprodane vstopnice so nam dale vedeti, da so pesmi tega odličnega igralca še kako prisotne v naših srcih.

V polni dvorani smo poslušalci komaj čakali, da se večer prične. Kaj kmalu, točni kot ura, so gostje pričeli s svojim nastopom. Etno banda Poseben Gušt je v originalu ekipa štirih fantov, vendar nastopajo tudi v zasedbi duo ali trio. Slednji smo prisluhnili mi.

Pevec Aleš Plut, z originalnim in avtentičnim glasom vrhunsko interpretira pesmi samega Iztoka Mlakarja. Njegov nastop je tako doživet, dodelan, da slehernega poslušalca očara z njegovim vokalom in interpretacijo. Med skladbami nas je popeljal v svet »vicev«, čeprav nekateri že večkrat slišani, so iz njegovih ust prišli tako slikovito, da preprosto nisi ostal ravnodušen.

Kitarist Tomaž Šuln, je odlično spremljal vokalista in se zlil s harmonikašem Markom Šušteršičem. Oba smo lahko slišali tudi kot spremljevalna vokalista, ki sta zapolnila vsako skladbo tako, da če si zaprl oči, si pred seboj zagledal Iztoka Mlakarja z njegovimi glasbeniki Zato lahko rečem le, bravo fantje! In kot je rekel Iztok, dobro ste ga sneli.

Etno banda Poseben Gušt, hvala vam za čudovit celostni nastop, prav gušt vas je bilo poslušati.

Besedilo: Tjaša Primc, članica KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor