Dvorsko pustno rajanje

Pred 17 leti so članice Kulturnega društva Dvor organizirale 1. dvorsko pustno rajanje. Takrat so imele majhne otroke. Danes, po 17 letih, so njihovi otroci odrasli, dvorsko pustno rajanje pa se je ohranilo in postalo že tradicionalno.

Na pustno nedeljo so dvorsko telovadnico preplavile miške, mačke, tigri, levi, princese, gusarji, klovni, zmaji, sova in še in še bi lahko naštevali, pa ne bi prišli do konca, kajti letošnje pustne maske so bile resnično izvirne.

Našemili so se mladi in manj mladi, fantje in dekleta in prav vsi so se zabavali. Odrasli, ko so gledali njihove ljubljene maškare in otroci, maškare, ki so veselo rajali.

Za animacijo sta zopet poskrbela dvorski norček in princeska. Animatorja prihajata iz Zavoda Enostavno prijatelji. Za maškare sta pripravila igre, nato pa sta skupaj z njimi pela, plesala, izvajala norčije in trike. Na koncu sta jih zasula s konfeti, milnimi mehurčki, ter jih za zabavo lažno fotografirala. Smeha in veselja pa res ni manjkalo. Za lačne želodčke in žejna usta so organizatorke pustnega rajanja priskrbele slastne krofe in sokove.

Kulturno društvo Dvor in vsi obiskovalci pustnega rajanja smo izredno hvaležni, da nam OŠ Žužemberk omogoči uporabo telovadnice. Hkrati smo hvaležni vsem donatorjem, ki se jim na tem mestu ponovno zahvaljujemo. Želimo si, da še večkrat združimo moči, da rišemo nasmehe na obraz in skupaj skrbimo za aktivno in kulturno dejavnost v naših krajih.

p.s.: Več fotografij si lahko ogledate na Facebook strani Kulturno društvo Dvor

 

Besedilo: Brigita Lavrič, članica KD Dvor
Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor