Dvorski gasilci prevzeli novo avtocisterno

Pred-prvomajska sobota se bo dvorskim gasilcem vtisnila globoko v spomin. V svojo garažo se še uradno sprejeli novo gasilsko cisterno znamke Iveco, ki je bila sicer pripeljana že 5. marca. Novo vozilo ima vgrajeno vrhunsko operemo, ki v interventnih primerih omogoča hitro in varno reševanje hkrati pa je primerna tudi za prevoz pitne vode.

Prevzem so obeležili s slavnostno prireditvijo, kjer so se zbrala vsa občinska ter mnogo drugih gasilskih društev. Vrstili so se spodbudni govori predstavnikov in župana občine Žužemberk, program pa so z glasbenimi vložki popestrili še dvorski pevci, pevci društva vinogradnikov ter harmonikaši. Gasilci so podelili tudi zahvale donatorjem, blagoslov avtocisterne skupaj z novim defibrilatorjem pa je podelil domači župnik. Dan so zaključili z gasilsko veselico, kjer sta narodnozabavne ritme preigravala ansambel Blaža Hutevca in ansambel Boršt.

Nakup avtocisterne je delno krila občina Žužemberk, v večji meri pa so sredstva pridobili s prodajo stare cisterne, lastnih prihrankov ter donacij podjetji in občanov.

Rok Z.