Dvorske mažoretke

Na podružnični šoli Dvor je letos kot novost potekala popoldanska dejavnost mažoretke, ki jo vodi gospa Urša Štefanič Mlakar.

Deklice mažoretne skupine Dvor so se izkazale z nastopom na decembrski šolski javni prireditvi, nato pa so se začele pripravljati na drugo mednarodno mažoretno tekmovanje Slovenia Open. Potekalo je 6. aprila 2019 v Kočevju. Tekmovanja se je udeležilo 21 mažoretnih društev iz Slovenije, Italije, Poljske, Hrvaške in Srbije. Nastopilo je 250 tekmovalcev v različnih kategorijah.

Deklice skupine Dvor so v svoji kategoriji dosegle peto mesto.

Starši mažoretk smo v ta namen organizirali še neformalno srečanje v soboto, 13. 4. 2019, v večnamenski dvorani na Dvoru, kjer smo se poveselili z mladimi športnicami. Mažoretke je z obiskom presenetila tudi njihova učiteljica Urša in jim podelila diplome za sodelovanje na tekmovanju. Za spomin na odličen rezultat na tem dogodku so deklice od staršev prejele čudovito darilce, medaljo in obesek v obliki mažoretke. Menimo namreč, da nastop na takem tekmovanju ni kar tako. Mlade mažoretke so ponovno odplesale svojo točko, nato pa je sledilo druženje. Starši pa smo presenetili tudi s slavnostno tortico.

Hvala vsem, ki ste omogočili, da je sobotno druženje potekalo v sproščenem in veselem vzdušju.

 

Dvor, 14.april 2019
Besedilo in foto: Tatjana Hren