Delovna akcija na Svetem Petru (888m) - Suhokranjske novice
Delovna akcija na Svetem Petru (888m), 08. 06. 2021

Konec maja, velikega travna, smo prijatelji našega Svetega Petra spet prijeli za kosilnice in pokosili travo na zelenici nad zavetiščem.

Delovna akcija je bila vsestranska. Vsi, ki nismo v najboljših odnosih z brnečimi in tresočimi laksaricami, smo zlagali drva, pospravljali zavetišče in paviljon, v katerem je ognjišče. Tudi kosce smo rešili pred velikimi kamni, skritimi v gosti travi. Ker je leto 2021 nas vse zelo zaznamovalo z virusom Korone, smo se na akciji vedli temu primerno. Razkuževali smo dušo in telo, kjer je bilo mogoče smo vzdrževali varnostno razdaljo in opozarjali en drugega o morebitni nevarnosti. Kač še ni bilo, naši glasovi pa so odgnali vso morebitno neprevidno divjad. V duhu virusa Korone Kovid-19 so kosci na obrazih nosili zaščitne maske. Po opravljeni košnji pa so se preoblekli v druga oblačila, ki so jih med košnjo razkuževali na toplem soncu. Trava je pokošena in drva so lepo zložena v drvarnici. Jaz, ki sem malo skladatelja, sem skladal drva. Še zdaj me boli križ in me spominja na dobro opravljeno delo. Ko bo naslednja akcija, spet pridem. Zagotovo!

Sveti Peter je naš vir zdravja in dobre kondicije, zato se je vredno potruditi in obdržati ta vrh hriba v lepem in dobrem stanju, da se lahko vsako nedeljo spet in spet vračamo v objem narave.

besedilo in slike: Miran iz Boršta

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja