Dan odprtih vrat gasilskega društva Žužemberk - Suhokranjske novice
Dan odprtih vrat gasilskega društva Žužemberk, 31. 10. 2022

Prostovoljnih gasilci iz Žužemberka so tudi letos pripravili dan odprtih vrat. Na trgu pred žužemberškim gradom so v bogatem programu prikazali uporabo opreme iz hidrantne omarice, gašenje pregretega olja, uporabo AED in temeljnih postopkov oživljanja, gašenje z gasilnimi aparati, spuščanje po vrvi iz grajskega stolpa ter prikaz reševanja iz avtomobila. Program so spremljale aktivnosti za otroke, ki svojega navdušenja nad gasilci niso mogli skrivati. Običajno samoten trg je s pomočjo mnogih obiskovalcev in radovednih otrok popolnoma oživel.

Otroci, ki bi se radi še bolj podrobno spoznali z gasilsko opremo in družabnimi dogodki, ki potekajo v gasilskem domu, so vabljeni, da se jim pridružijo. Aktivnosti potekajo vsaj petek ob 17. uri.

RZPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja