Bober - končno pred objektiv - Suhokranjske novice
Bober – končno pred objektiv, 29. 07. 2013

boberRokMinulo nedeljsko popoldne je bilo kot nalašč za raziskovanje dogajanja ob Krki. Staro in mlado je vročino lajšalo z namakanjem v reki, v Kotih pa se jim je pridružil tudi neobičajni obiskovalec – bober.

.

.

Kaj ga je prineslo med živahno mladino ne vem, vem pa, da je končno izpoljnena moja želja – fotografirati bobra! Največje bobrišče na Krki je sicer v Stavči vasi in meri cca. 10×5 metrov in v višino skoraj 2 metra, očitno pa se je bober naselil tudi na širšem področju Suhe krajine. Bobre opazujem že vrsto let. Njihovo dejavnost največkrat spremljam ponoči, tokrat pa se mi je prikazal kar sredi belega dne.

Prilagam nekaj fotografij:

Galerija je dopolnjena s fotografijami, ki nam jih je poslal Primož Jaklič. Bobra je fotografiral pri elektrarni v Kotih, torej na istem mestu kot Rok.

Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja