AED v Gradencu - Suhokranjske novice
AED v Gradencu, 29. 06. 2020

Z včerajšnjim dnem je tudi Gradenc uvrščen na zemljevid lokacij avtomatskih eksternih defribilatorjev (AED), ki so namenjeni za oživljanje človeka ob zastoju srca. Pobuda za nakup naprave je prišla s strani vaščanov. Slednji so s prostovoljnimi prispevki pokrili polovico investicije, polovico pa je prispevala občina Žužemberk.

Sončna nedelja je bila kot nalašč za uradni prevzem nove pridobitve. Pred Vidmarjevo hišo, kjer je AED tudi nameščen, so zbrani vaščani prisluhnili pozdravnemu nagovoru idejni vodji gospe Bojani Vidmar, nekaj misli pa je dodal tudi župan Jože Papež. Za nazorno demonstracijo uporabe defibrilatorja sta poskrbeli članici občinske ekipe prve pomoči Jerneja Filipič in Nina Primc. Predali sta pomembne napotke ob zastoju srca in o rokovanju z defibrilatorjem. Najbolj pogumni so slišane in videne informacije preizkusili tudi na lutki.

Po izobraževanju je sledilo prijetno druženje in pogostitev za vse prisotne. Ker vas Gradenc velja za eno najbolj povezanih v občini, je bila tudi tokrat udeležba zelo velika.

R&K

 

 Osnovni podatki
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Vsebina

Vsebine je toliko, kolikor jo prispevate bralci. Vsak prispevek je objavljen, če le ne vzpodbuja sovraštva. K pisanju člankov si vabljen/a tudi ti.