AED v Gradencu - Suhokranjske novice
AED v Gradencu, 29. 06. 2020

Z včerajšnjim dnem je tudi Gradenc uvrščen na zemljevid lokacij avtomatskih eksternih defribilatorjev (AED), ki so namenjeni za oživljanje človeka ob zastoju srca. Pobuda za nakup naprave je prišla s strani vaščanov. Slednji so s prostovoljnimi prispevki pokrili polovico investicije, polovico pa je prispevala občina Žužemberk.

Sončna nedelja je bila kot nalašč za uradni prevzem nove pridobitve. Pred Vidmarjevo hišo, kjer je AED tudi nameščen, so zbrani vaščani prisluhnili pozdravnemu nagovoru idejni vodji gospe Bojani Vidmar, nekaj misli pa je dodal tudi župan Jože Papež. Za nazorno demonstracijo uporabe defibrilatorja sta poskrbeli članici občinske ekipe prve pomoči Jerneja Filipič in Nina Primc. Predali sta pomembne napotke ob zastoju srca in o rokovanju z defibrilatorjem. Najbolj pogumni so slišane in videne informacije preizkusili tudi na lutki.

Po izobraževanju je sledilo prijetno druženje in pogostitev za vse prisotne. Ker vas Gradenc velja za eno najbolj povezanih v občini, je bila tudi tokrat udeležba zelo velika.

R&K

 

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja