Žužemberčanki Nika in Maša s slovensko reprezentanco na eurovolley

V preteklem tednu so se v hrvaškem Zadru končale kvalifikacije za evropsko odbojkarsko prvenstvo do 17 let. Slovenska dekliška reprezentanca, v kateri igrata tudi Žužemberčanki Nika in Maša Pucelj, je pometla s konkurenco in se uvrstila na Eurovolley. Slovenska kapetanka Maša Pucelj se je ob tem razveselila še individualne nagrade, saj izbrana je bila za najboljšo igralko turnirja.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, v okviru katerega so se reprezentance Hrvaške, Izraela, Češke, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenija merile tudi za naslov srednjeevropskih prvakinj, so naše mlade odbojkarice začele z zmago. V Zadru so bile s 3:0 (22, 22, 19) uspešnejše od Slovaške, od izbrane vrste Avstrije pa so bile boljše s 3:1 (13, 21, -22, 19).

S tem so si naša dekleta, ki jih je na Hrvaškem vodil Jaroš Štekl, zagotovila prvo mesto v skupini in uvrstitev v polfinale. Njihove tekmice v boju za finale so bile Madžarke, a slednje proti razpoloženim Slovenkam, ki so slavile s 3:0 (18, 18, 17), niso imele nobenih možnosti.

V finalnem obračunu smo spremljali dvoboj med Hrvaško in Slovenijo, po petih nizih so se zmage z 2:3 (21, -12, -24, 17, -10) veselile naše odbojkarice, ki so tako osvojile naslov srednjeevropskih prvakinj in si kot edine zagotovile nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Olomoucu in Prostejovu na Češkem. (Odbojkarska zveza Slovenije)

RZ

Foto: OZS in Rok Pucelj