Zaključek Lige pikado ob Krki 2023

Upokojenska Liga pikado ob Krki 2023 letos v organizaciji društva upokojencev Žužemberk. Leta 2019 se je zaključila že peta liga pikado ob Krki in sicer z društvom upokojencev Straža. V jeseni 2019 naj bi organizacijo prevzelo DU Žužemberk, zaradi korone in prepovedi druženja do leta 2023 druženja in tekmovanja med društvi niso potekala.

Letos, ko so zdravstvene razmere bistveno drugačne, so se vodje ekip DU Žužemberk, Dvor, Straža, Dolenjske toplice, Prečna in Uršna sela dogovorili, da z ligo v pikadu ob Krki nadaljujejo. Organizacija in izvedba tekmovanja je tokrat pripadla DU Žužemberk. Že takoj v začetku februarja so se pričela med društvena tekmovanja in se do konca marca tudi zaključila.

31. 3. 2023 je bil zaključek like pikado ob Krki v Žužemberku v prostorih Du Žužemberk, kjer je najprej potekala prijateljska tekma med vsemi šestimi društvi, takoj za tem, pa razglasitev rezultatov v dvorani občinske zgradbe na Grajskem trgu 26. Na prireditev so bili povabljeni tudi žužemberški župan Jože Papež, predsednik PZDU in ostali predsedniki Du, ki so tekmovala. Pokale zmagovalnim ekipam in medalje posameznikom sta podeljevala žužemberški župan Jože Papež in referent za šport pri DU Žužemberk Miha Kastelec. V 6. sezoni je sodelovalo 73 tekmovalcev 6. društev upokojencev pikado lige Ob Krki. Rezultate obdelal Jozo-Jole Andrijanič DU Žužemberk.

Ekipno ŽENSKE je 1. mesto doseglo Du Prečna, 2. mesto DU Dvor, 3. mesto DU Uršna sela, 4. mesto DU Žužemberk, 5. mesto DU Straža, 6. mesto DU Dolenjske toplice. Med posameznicami je bila najboljša Iskra Milena DU Prečna s 7076 točk, 2. mesto je zasedla Rauh Milena DU Uršna sela s 6910 točk in 3. mesto Jaklič Vlasta DU Žužemberk s 6874 točk.

Ekipno MOŠKI je 1. mesto doseglo DU Uršna sela, 2. mesto DU Prečna, 3. mesto DU Dolenjske toplice, 4. mesto DU Žužemberk, 5. mesto DU Straža, 6. mesto DU Dvor. Med posamezniki je bil najboljši Celič Drago DU Uršna sela z 9058 točk, 2. Šulca Drago DU Prečna z 8311 točk, 3. Košir Filip Du Prečna s 7725 točk.

Po končanem uradnem delu razglasitve je vse navzoče pozdravil župan občine Žužemberk Jože Papež, pohvalil vse ekipe in posameznike za dosežene rezultate, prav tako vodje ekip za množična športna udeleževanja upokojencev in njihov trud pri organizacijah. Prav tako se je član DU Prečna Šulc Drago v imenu vseh nastopajočih zahvalil ekipi DU Žužemberk za uspešno izvedbo tokratne 6. sezone pikado ob Krki.

Sledilo je druženje ob malici, katero je s pomočjo žužemberških upokojenk pripravil Andrej Menard, član turističnega društva Žužemberk. Med druženjem so se vodje ekip dogovorili, da z ligo nadaljujejo in sicer že to jesen po starem razporedu, prvi del v jesenskem in drugi del od 5. kola v začetku naslednjega leta. Tokrat organizacija pripada ponovno DU Dolenjske toplice. Seveda pa se aktivnosti v društvih upokojencev nadaljujejo saj do poletja potekajo športne igre PZDU Dolenjske in Bele krajine.

Du Žužemberk z ekipo za šport se zahvaljuje občini Žužemberk z županom na čelu, za finančno in moralno podporo pri izvedbi organizacije in zaključka lige, zahvala ostalim udeleženim društvom upokojencev za udeležbo in donacijo k organizaciji lige ob Krki, prav tako zahvala Menard Andreju in članicam sekcije za šport pri pripravi in podelitvi malice.

Jozo Jole Andrijanić