Zaključek 22. Trških dni z igralko Marinko Štern - Suhokranjske novice
Zaključek 22. Trških dni z igralko Marinko Štern, 23. 07. 2020

Praznik občine Žužemberk se tradicionalno zaključi s spominsko uro posvečeno prvi slovenski hollywoodski igralki Rozaliji Sršen. Igralka  z umetniškim imenom Zalla Zarana, se je rodila leta 1897 v Žužemberku, umrla pa leta 1967 v Hollywood in je ena izmed mnogih znanih Suhokranjcev. Njeno rojstno hišo označuje spominska plošča v ulici Breg.

Letošnja slavnostna gostja je bila Marinka Šteren, v zadnjem času bolj poznana kot Tereza iz nanizanke Reka ljubezni. V sproščenem pogovoru z gospo Magdo Kastelic Hočevar je na grajskem dvorišču pripovedovala o svojih življenjskih izkušnjah tako iz gledališča kot kot tudi iz privatnega življenja. Kulturni program sta z igranjem in ubranim petjem popestrila pianist Jernej Fabjan in solistka Tjaša Primc. Prisotni smo si bili deležni tudi trebušnega plesa plesalk Barbare in Helene ter ritmičnih verzov gospe Silve. Življenjsko zgodbo Sršenove Zalke je predstavila ga. Klavdija, kulturni program pa je povezoval ga. Lili.

Občinski praznik smo letos oblikovali nekoliko drugače, prilagojeno razmeram, a kljub temu smo ga praznovali v veselem in sproščenem vzdušju. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti prav vsem, ki ste s svojimi prispevki polepšali praznovanje občinskega praznika.
Vse dobro, Jože Papež

Ob koncu se je župan zahvalil KUD Žužemberk za organizacijo spominske ure ter vsem nastopajočem, voditeljici in zvesti publiki, ki so v zadnjih dneh stali ob strani občini in pomagali pri izvedbi praznovanja praznika občine Žužemberk.

podžupan
Foto: Jadranka MeglenPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja