Zahvala za darovano energijo za življenje

V okviru Trških dni in prazniku Občine Žužemberk 2021 je v nedeljo popoldne, 11. julija 2021, potekala v grajski kleti gradu Žužemberk, podelitev priznanj krvodajalcem.

Po pozdravnem govoru predsednice KORKa Žužemberk, Alenke Sajovec; je župan Občine Žužemberk, Jože Papež, nagovoril navzoče. Predsednica OO RK NM, Barbara Ozimek, je povedala, da so akcije v Suhi krajini zelo uspešne in da se prenašajo med ljudmi iz roda v rod.

Podelitev je vodila Lili Hrovat, Silva Mohorčič je popestrila prireditev z deklamacijo, meh harmonike pa sta raztegnili Valentina Kužnik in Vesna Zarabec.

Pri podelitvi priznanj je sodelovala tudi Saša Štravs, zaposlena na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, ki je poudarila, da so zaloge krvi na spodnji meji, potreba po krvi pa vse večja.

Slavnostno so podelili 32 priznanj za 10, 20, 30 in 50-kratno darovano kri. Rekorder v darovanju krvi je gospod Andrej Boh, ki je daroval  kri kar 120 krat. 110 krat pa je kri daroval Janez Krese. Letos so se podelila tudi posebna priznanja za požrtvovalno delo v Covid situacijah, ki so jo prejeli gasilci PGD Ajdovec, PGD Dvor in Brane Zaman.

Še tako velike besede ne morejo nadomestiti velikih in plemenitih dejanj naših krvodajalcev, zato preprosto hvala vsem, ki darujete energijo za življenje.

 

Besedilo: Jadranka Meglen
Foto: Rok Zupančič