Vabilo: prva krvodajalska akcija v letu 2022 - Suhokranjske novice
Vabilo: prva krvodajalska akcija v letu 2022, 29. 01. 2022

V letošnjem letu bodo v OŠ Žužemberk organizirane tri terenske krvodajalske akcije. Prva je na vrsti že v petek 11. februarja 2022. Kot običajno jo bo izvedel Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa Žužemberk. Vljudno vabljeni!

Naslednja terenska akcija v Žužemberku bo v sredo, 8. junija, zadnja pa v četrtek, 8. decembra 2022.

POMEMBNA navodila za krvodajalce:

Kri lahko darujejo vsi, ki se počutijo zdravi, so stari od 18 do 65 let in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niso darovali krvi. Krvodajalci bodo na akcijo VABLJENI z SMS sporočili, kjer jih bomo zaradi zaščite osebja in njih samih zaprosili, da se obvezno odzovejo s povratnim klicem, da se dogovorijo o uri prihoda, ker v prostore vstopajo posamično. Zaradi zagotavljanja nemotenega zdravljenja s krvjo je darovanje krvi nujna zdravstvena storitev, zato darovanje krvi NI POGOJENO z izpolnjevanjem PCT pogoja.

Za ves trud se vam že v naprej zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.Se strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja