Vabilo: IV. Dvorski likovni dnevi

dvorskiLikovniDneviNa Domačiji Rezelj se bodo v torek, 4. avgusta začeli že IV. DVORSKI LIKOVNI DNEVI. Izbrana skupina likovnih ustvarjalcev, ki jo sestavljajo narodnostno, generacijsko in slogovno raznoliki ustvarjalci bo odšla novim ustvarjalnim izzivom naproti. Ti predstavljajo svojstvenost Suhe krajine, čarobnost reke Krke, zgodovino in kulturo tega miljeja, pa tudi mir in spokojnost, ki posamezniku omogočata odpluti v svoj intimni kreativni svet. Vsak izmed udeležencev se bo na svoj način odzival inspirativnim namigom novega ustvarjalnega ambienta in jih slikovnim površinam zaupal na način, ki najbolj izrazito determinira posameznika, ki najbolj polnomočno razkriva njegovo ustvarjalno identiteto, njegovo subtilno naravo doživljanja in likovno-vizualnega interpretiranja.

Srečanje se je že trdno zakoreninilo v ožji in širši prostor. Predstavlja uresničevanje vizij, ki so si jih zadali gostitelji – družina Rezelj, kot tudi pobudnica srečanja, prof. likovne umetnosti Ana Cajnko. Poseben pomen ima za širšo skupnost, še posebej za občino Žužemberk, ki je z naklonjenostjo sprejela koncept delovnega druženja likovnih ustvarjalcev. Dvorski likovni dnevi pa so se tudi odlično zapisali na seznam sorodnih delovnih srečanj likovnih ustvarjalcev in na njem našli svoje mesto.

Podobo IV. DVORSKIH LIKOVNIH DNEVOV bodo »slikali«:

IVANA ANDRIĆ, ANA CAJNKO, BOGDAN ČOBAL, BARBARA DEMŠAR, MILENA GREGORČIČ, RADO JERIČ, DUŠAN KLUN, ANKA KRAŠNA, NIKOLAJ MAŠUKOV, AGATA PAVLOVEC, GREGOR PRATNEKER, VIKTOR ŠEST, JANEZ ŠTROS, VELJKO TOMAN

V četrtek, 6. avgusta pa se bodo skupini pridružili tudi nekateri avtorji, ki so bili udeleženci preteklih kolonij ter posamezni likovniki iz tega krajinskega predela.

Umetniki bodo ustvarjali, spoznavali ta čudoviti del Suhe krajine, se medsebojno prijateljsko družili in ostrili svojo ustvarjalno senzibiliteto. Odmerjeni dnevi bodo nedvomno hitro bežali in od posameznika zahtevali aktivnega likovnega preživljanja.

V petek, 7. avgusta 2015 ob 18h se bodo IV. DVORSKI LIKOVNI DNEVI uradno sklenili z razstavo na Domačiji Rezelj. Avtorji bodo takrat rezultate svojega ustvarjanja delili s širšo publiko. Na razstavi bo umetnike in njihova dela predstavila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.

Prijazno vabljeni na ogled novonastalih del in na srečanje z umetniki.

Veseli bomo Vaše prisotnosti,

družina Rezelj

Podrobnosti najdete v zloženki: Dvorski likovni dnevi_2015