Vabilo: 10. spominski pohod po poti Janeza Kmeta - Suhokranjske novice
Vabilo: 10. spominski pohod po poti Janeza Kmeta, 01. 03. 2016

pohodPoPotiJanezaKmeta (12)Vljudno vabljeni na 10. spominski pohod po poti Janeza Kmeta, ki bo v nedeljo, 13. marca 2016, ob 8:30 uri z Dvora.

Urnik in pot pohoda:

Pričetek pohoda bo ob 8. 30 uri, pridružite se nam lahko kjerkoli med potjo. Pot nas bo vodila preko Vinkovega vrha, Skopic, Malega in Srednjega Lipovca, vinorodne gorice Boršt (spodnja pot) do cerkve in pokopališča na Selih pri Ajdovcu, kjer se bomo ob 10. 00 uri s sv. mašo in poklonili spominu našega rojaka. Pot bomo nadaljevali preko Vel. Lipovca do postojanke društva konjenikov na Plešivici. Tukaj se bomo ogreli s toplim obrokom in čajem. Vračali se bomo mimo lovske koče preko Vinkovega vrha na Dvor, kamor bi se vrnili okrog 14. ure.

Trasa pohoda poteka po urejenih poteh, med travniki, pašniki in vinogradi z lepim razgledom s Plešivice. Priporoča se primerna pohodna obutev. Pohod je na lastno odgovornost. Hoje je za približno 3,5 ure.

Na startu se bo pobirala startnina po 5,00 €. Za ceno startnine dobite topli obrok in čaj.

Pohod bo v vsakem vremenu.

Organizator: Kulturno društvo DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja